UNOCHA Balkans Public Flood Impact Survey

 

Humanity Road assists with rapid response and the collection of information to help connect people to aid solutions. As a member of the Digital Humanitarian Network, Humanity Road is leading an activation request from United Nations Office of Coordination for Humanitarian Affairs (UN OCHA) with a cutting edge new approach. OCHA is interested in learning more about the flood related impacts across Serbia, Croatia, Bosnia & Herzegovina. As you know this is a very wide spread event.This survey will help humanitarian organizations and the United Nations in understanding the situation on the ground and plan for better on-going aid delivery. This survey does not promise any aid delivery but instead helps to broadly identify geographical areas where the situation is critical and requires urgent humanitarian assistance.The feedback will also point out current needs of populations affected by the floods. Personal information collected in this survey will remain confidential and will not be used for any analysis.We need your help, please share the below links among your friends and family who may be from the impact area and ask them to complete it to the best of their ability.

The survey is conducted in English but if it is easier, use your local language to respond and your input will be translated.

Survey: http://svy.mk/1vHoIF4
Translated Questions http://bit.ly/1jtIgYu

Deadline: Survey will close Friday, May 23, 2014 at 16:00 PM CEST – Central European Summer Time

Humanity Road pomaže brzim odgovorima i sakupljanjem informacija kako bi povezala ljude sa onima koji pružaju pomoć. Kao član Digitalne humanitarne mreže, Humanity Road, po zahtjevu Ureda ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (UNOCHA), vodi akciju pružanja pomoći na najsuvremeniji način. OCHA želi saznati više o posljedicama poplava u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini. Kao što znate radi se događaju vrlo širokih razmjera.Ova anketa će pomoći humanitarnim organizacijama i Ujedinjenim narodima da razumiju situaciju na terenu i bolje isplaniraju neprekinutu dostavu pomoći. Anketa ne obećaje nikakvu dostavu pomoći već bi trebala pomoći u sveobuhvatnijem identificiranju područja gdje je situacija kritična i zahtjeva hitnu humanitarnu pomoć. Povratne informacije će isto tako pokazati koje su trenutne potrebe stanovništva pogođenog poplavama. Osobni podaci koji će biti sakupljeni u anketi ostaju povjerljivi i neće se upotrijebiti ni u kakvoj analizi.

Potrebna nam je vaša pomoć pa vas molimo da proslijedite i podijelite linkove među svojim prijateljima i obiteljima koje su na pogođenim područjima i zamolite ih da je ispune najbolje kako mogu.

Anketa je na engleskom, ali ako vam je lakše ispunite je na svom jeziku, a vaša zapažanja će se prevesti.

 

http://svy.mk/1vHoIF4
Prijevod pitanja: http://bit.ly/1jtIgYu
Krajnji rok: Anketu možete popuniti do petka, 23. svibnja, 2014. do 16:00h po srednjeuropskom vremenu (SEV

Humanity Road učestvuje u brzim intervencijama i prikupljanju podataka sa namerom da poveže ljude sa onima koji im mogu pomoći. Kao član Digitalne Humanitarne Mreže, organizacija Humanitarian Road odgovorila je na zahtev Kancelarije Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (UN OCHA) da se uključi u pružanje pomoći uz korišćenje najsavremenijeg pristupa. OCHA je zainteresovana da sazna više o posledicama poplava u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Kao što znate ovo je događaj koji je uticao na čitav region.Ovo istraživanje će pomoći humanitarnim organizacijama i Ujedinjenim nacijama da razumeju situaciju na terenu i bolje isplaniraju isporuke pomoći u narednom periodu. Ovo istraživanje ne obećava nikakvu isporuku pomoći, već pomaže da se okvirno identifikuju geografske oblasti u kojima je situacija kritična i kojima je potrebna hitna humanitarna pomoć. Povratne informacije će takođe pokazati šta su trenutne potrebe stanovništva pogođenog poplavama. Lični podaci prikupljeni u ovom istraživanju će ostati poverljivi i neće se koristiti prilikom bilo koje analize.

U svemu ovome potrebna nam je vaša pomoć. Molimo vas da linkove navedene ispod pošaljete svojim prijateljima i članovima porodice koji se nalaze u oblastima pogođenim poplavom i zamolite ih da što tačnije popune upitnik. Istraživanje se sprovodi na engleskom jeziku, ali ukoliko Vam je lakše, unesite odgovore na vašem lokalnom jeziku i svi podaci koje unesete će biti dosledno prevedeni.

Anketa: http://svy.mk/1vHoIF4
Prevod pitanja: http://bit.ly/1jtIgYu
Krajnji rok: Anketu možete popuniti do petka, 23. maja 2014. do 16:00h po centralnoevropskom vremenu (CEST)

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.